Red Ons Groen, Weg Met Grijs

De toekomst van de Lutkemeerpolder wordt in 2024 bepaald, en de komende maanden zijn cruciaal om de laatste vruchtbare landbouwgrond van Amsterdam te redden van verdozing. Het is erop of eronder.

KLIMAAT

De bouw van het grootste distributiecentrum staat voor het einde van het eerste kwartaal van dit jaar gepland. In deze periode staat ook de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan op de gemeente-agenda. Nu is het moment om krachtig op te treden en een duidelijke boodschap te sturen naar vastgoedontwikkelaars die willen bouwen op deze vruchtbare grond. 

51983510441_4365bf9472_o

Daarom starten Voedselpark Amsterdam en Behoud Lutkemeer, de ‘Red ons groen, weg met grijs!’ campagne. Vóór het behoud van de Lutkemeerpolder en vóór de realisatie van een Voedselpark voor toekomstige generaties. Het succes van deze campagne staat of valt met de steun van zoveel mogelijk burgers en een coalitie van betrokken partijen die, net als wij, zien dat GROEN te vaak moet wijken voor GRIJS. 

Om dit te bereiken, gaan we met een brede coalitie van ‘groene’ partijen een sterke boodschap sturen naar de gemeente Amsterdam en de vastgoedontwikkelaars die op deze vruchtbare grond willen bouwen. Deze ‘grijze’ partijen, zonder enige binding met de stad en de grond, krijgen van de gemeente Amsterdam carte blanche om in de Lutkemeerpolder distributiedozen neer te zetten.

Eerdere campagnes ontvingen steun van ruim 15.000 Amsterdammers, en tal van betrokken organisaties. Dit zorgde er al voor dat Albert Heijn zich terugtrok uit de polder. Van de 45 bedreigde hectare werden er 3 gered voor stadslandbouw. Nu zetten we ons in voor het behoud van de overige 42 hectare.

Doe je mee?

Heb je (pers)vragen? Mail ons op info@redonsgroen.nl

Vijf redenen
om de Lutkemeerpolder
niet te bebouwen:

1. Beste landbouwgrond van de stad

2. Ongeschikt als logistieke hub

3. Klimaatadaptatie (Waterbeheer)

4. Stedelijk hitte-eiland effect

5. Amsterdam groeit

Lees ons bodemplan voor meer informatie.
Gesteund door
Logo grootouders voor het klimaat
rock group