Brandbrief Lutkemeerpolder

Help de Amsterdamse gemeenteraad de juiste beslissing te nemen voor de Lutkemeerpolder. Roep op tot een bouwstop! Stuur gemeenteraadsleden een brandbrief.

Jouw stem helpt

Het is tijd om massaal onze stem te laten horen. Hoe? Door massaal een brandbrief te sturen naar gemeenteraadsleden. Als het aan de gemeente Amsterdam ligt, gaat een groene toekomst voor de Lutkemeerpolder in rook op. Maar het is nog steeds niet te laat. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de gemeenteraad de juiste keuze maakt met betrekking tot de toekomst van de Lutkemeerpolder.

WhatsApp-Image-2024-03-06-at-16.40.19-2-1

D66, PVDA en GroenLinks

Met jouw steun hebben we via de Red ons groen campagne de kwestie rond de Lutkemeerpolder opnieuw op de agenda gezet bij bedrijven, politici en het publiek. Nu is het moment aangebroken om ons volledig te richten op de gemeenteraad, en dan vooral op de coalitiepartijen: D66, PVDA en GroenLinks. Zij hebben nog de macht om de bouwwerkzaamheden te stoppen en te streven naar een groene oplossing voor de polder.

Wat kan de gemeenteraad?

Het laatste woord over de toekomst van de polder is nog niet gezegd. Op zeer korte termijn staat de partiële herziening van het bestemmingsplan op de politieke agenda. Dit is een cruciaal moment waarop de gemeenteraad moet handelen. De coalitie: D66, GroenLinks en de PvdA spelen hierin een sleutelrol. We willen hen helpen om – met de kennis van nu – de juiste beslissing te nemen en de Lutkemeerpolder te behouden voor toekomstige generaties. 

Wat kun jij doen?

Jouw stem telt. Hoe meer burgers van zich laten horen richting de coalitiepartijen in de raad, des te eenvoudiger het wordt voor hen om de juiste beslissing te nemen. Laat de gemeenteraad weten dat je de bouwplannen voor de Lutkemeerpolder wilt herzien en NU een bouwstop wilt zien. Samen kunnen we een krachtig signaal sturen en de druk op de raadsleden verhogen om de juiste beslissing te nemen. Op deze pagina leggen we uit hoe je de raadsleden kunt bereiken, en vind je voorbeeldbrieven die je kunt gebruiken als je een gemeenteraadslid benadert. Jouw bijdrage maakt een verschil. Laten we samen vechten voor het behoud van de Lutkemeerpolder en de realisatie van een Voedselpark.

Schrijf je mee?

Heb je (pers)vragen? Mail ons op info@redonsgroen.nl

Vijf redenen
om de Lutkemeerpolder
niet te bebouwen:

1. Beste landbouwgrond van de stad

2. Niet de ideale plek voor stadslogistiek

3. Klimaatadaptatie (Waterbeheer)

4. Stedelijk hitte-eiland effect

5. Amsterdam groeit

Lees ons bodemplan en kijk op voedselparkamsterdam.nl voor meer informatie.
Gesteund door
Logo grootouders voor het klimaat
rock group